latinica  ћирилица
14/10/2020 |  12:37 ⇒ 16:16 | Аутор: РТРС

Амиџић: Циљ доминантна побједа, водити фер кампању

Градски одбор СНСД-а упутио је Централној изборној комисији 40 приговора, у вези са забрањеним, плаћеним оглашавањем политичких партија прије званичног почетка изборне кампање, чиме су, кажу, прекршене норме Изборног закона БиХ.
СНСД-Бањалука - Фото: РТРС
СНСД-БањалукаФото: РТРС

 Joш једном су упозорили и на могуће злоупотребе, када је ријеч о гласању из иностранства.

Из Градског одбора СНСД подсјећају да је плаћено оглашавње политичких партија, према важећим нормама, забрањено од датума расписивања избора до званичног почетка изборне кампање и то се односи на све медије, укључујући и друштвене мреже. Забиљежили су чак 40 примјера кршења те норме.

- Као партија смо стрпљиво евидентирали и слали пријаве на евидентне случајеве. Имамо једну партију која је у чак 13 случајева изузетно агресивно промовисала и свог кандидата и своју партију и на тај начин преурањено жељела да утиче на бираче - истакао је ССрђан Амиџић потпредсједник Градског одбора СНСД-а.

Додао је да се највећи број пријава односио на ПДП, и позвао Централну изборну комисију да се изјасни о овим пријавама, јер се, каже, у посљедње вријеме поставља питање њихове досљедности, када је ријеч о спровођењу норми Изборног закона БиХ. Још једном је упозорио и на могућу злоупотребу личних података грађана, који су прикупљани током потписивања разних петиција у протеклом периоду, у сврху прављења спискова бирача из иностранства.

- Оно што нас забрињава је да се ту налази не мали број људи који живе у Бањалуци, виђенији људи из СНСД се налазе на том списку. Наравно да тај процес треба вратити у нормалне оквире и да се такве ствари не требају и не смију дешавати - додао је Амиџић.

Из Градског одбора СНСД-а позвали су све партије да воде фер и позитивну кампању, и у складу са Изборним законом БиХ.