latinica  ћирилица
13/10/2020 |  20:33 ⇒ 20:48 | Аутор: СРНА

Загреб: Рањеном полицајцу извађена три метка, један остаје у тијелу

Љекари загребачке болнице "Сестре милосрднице" из тијела полицајца рањеног на Марковом тргу извадили су три метка, а тренутно је превелики ризик да се извади и четврти, који ће до даљег остати у тијелу, рекао је директор ове здравствене установе Марио Зовак.

Зовак је истакао да вађење метка не долази у обзир док је полицајац акутно повријеђен, јер да би се до њега дошло, морале би се повриједити друге структуре у организму и компликације би биле далеко веће.

- Четврти метак, који је дубоко у здјелици, близу костију, вена и артерија, биће вађен једнога дана, који је сада немогуће прецизирати, а полицајац ће морати живјети с њим - рекао је Зовак.

Он је навео да ће се осим физичког опоравка, полицајац морати носити и са психичким посљедицама свега што је преживио, као и са чињеницом да у себи има метак, јављају хрватски медији.

Психијатар Херман Вукушић, који има велико искуство у раду с ратним ветеранима, каже да психичке посљедице код полицајца могу бити дуготрајне.

Портал 24 сата наводи да је полицајац уплашен и забринут због свог здравственог стања, али је генерално у добром психичком стању.

До рањеног младића тренутно нико од породице и пријатеља не може доћи, с обзиром на то да су посјете у болници забрањене.

Данијел Безук је јуче ујутро хицима из аутоматског оружја ранио тридесетједногодишњег полицајца из обезбјеђења Владе када је испалио рафал према улазним вратима Банског двора, сједишта хрватске Владе.

Нападач се потом убио на загребачком Јабуковцу.