latinica  ћирилица
13/10/2020 |  18:26 ⇒ 18:28 | Аутор: СРНА

Божовић очекује да нова црногорска власт подржи "мини-Шенген"

Амбасадор Србије у Црној Гори Владимир Божовић рекао је данас да очекује да нова црногорска Влада активно учествује у стварању повољније пословне климе, унаприједи регионалну привредну сарадњу, као и да прихвати подршку "мини-Шенгену".
Владимир Божовић - Фото: Screenshot
Владимир БожовићФото: Screenshot

Он је на данашњем састанку са делегацијом Савјета страних инвеститора у Црној Гори истакао да је Србија веома посвећена привлачењу страних инвестиција и давању пуне подршке њиховом успјешном пословању, те да као држава у томе заузима лидерску позицију на западном Балкану, саопштено из Амбасаде Србије.

- Предсједник Србије Александар Вучић и његов тим дају значајан допринос томе, а са идејом и пројектом "мини-Шенгена" све добија на значају - рекао је амбасадор и истакао значајну сарадњу Савјета страних инвеститора у Србији са тамошњом Владом.

Он је предложио и да Савјет организује јавну дебату о пословању у вријеме пандемије вируса корона, како би се чула сва досадашња искуства и идеје које могу помоћи бољем и успјешнијем пословању у тим условима.

- Саговорници су се сагласили да наставе интензивну комуникацију и сарадњу, истакавши да српски привредници у оквиру Савјета представљају значајан и конструктиван дио - наводи се у саопштењу.

Предсједници Савјета страних инвеститора у Црној Гори предали су Божовићу "Бијелу књигу", десето издање у форми извјештаја, о инвестиционој клими 2019. године, која представља приказ пословног окружења кроз утиске њихових чланова, као и налазе признатих међународних извјештаја.