latinica  ћирилица
13/10/2020 |  14:52 ⇒ 14:53 | Аутор: ТАНЈУГ

Бугарин тврди да није намјерно напао Оливеру Јевтић

Бугарски држављанин Бојан Вачев се огласио неколико дана након што је напао Оливеру Јевтић.
Оливера Јевтић - Фото: ФОНЕТ
Оливера ЈевтићФото: ФОНЕТ

Легендарна српска маратонка је од ударца пала и остала у несвијести, али је срећом избјегла теже повреде.

Вачев је у понедјељак приведен и биће испитан у полицији, али је у међувремену путем бугарских медија освануло и његово писмо јавности.

- Желим да искористим своје право и одговорим. Наглашавам да судар није био намјеран и да није настао из неких себичних потреба. Лично не познајем Оливеру Јевтић и желим да искористим ову прилику да се искрено извиним њој и њеним најближима због трауме која ју је спријечила да учествује у догађају - навео је Вачев.

Јевтићева је јутрос у емисији на ТВ Прва, истакла да је занима мотив напада.

Како каже Вачев, он није ни послат, ни плаћен, да уради то што је урадио.

- То је апсолутно лажно и дубоко ме је погодило. Не могу да вјерујем да сам заслужио овакву инквизицију и линч, а јасно ми је да их има након читања бројних порука које сам добио на друштвеним мрежама - навео је он.

Иако је очигледно да је напад био намјеран, Бугарин тврди да је све само обичан несрећни случај.

- Молим све који су одгледали снимак да схвате да је адреналин био на високом нивоу, а у комбинацији с временским условима и недостатком професионалног искуства, то је довело до мојих некоординисаних покрета који су довели до инцидента. Надам се да ће уважена организација Маратон Софије убудуће обратити пажњу на разлику у вјештинама аматера и професионалаца, тако што ће их подијелити и слабијима пружити почетну предност. Желим брз опоравак српској спортисткињи и несметан наставак каријере - закључио је Вачев.