latinica  ћирилица
13/10/2020 |  14:37 ⇒ 20:03 | Аутор: РТРС

Шеранић у Зворнику: Још квалитетније услуге здравствене и социјалне заштита (ВИДЕО)

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић разговарао је у Зворнику са градоначелником Зораном Стевановићем, директорима Дома здравља и Центра за социјални рад о актуелној епидемиолошкој ситуацији и пројектима и улагањима у здравствене установе у овом граду.
Шеранић у Зворнику - Фото: РТРС
Шеранић у ЗворникуФото: РТРС

Велика издвајања влада Српске и Србије за уређење Болнице, односно Дома здравља омогућиће услове којима се могу похвалити и пуно развијеније државе, каже градоначелник Зворника.

- Захвални смо и министру Шеранићу за сва средства која смо добили, за реконструкцију и доградњу Болнице и све оно што се чини да здравствени систем издржи услове у којима послује у вријеме пандемије - рекао је Стевановић.

На састанку је наглашено да ће пројекти реконструкције Дома здравља, доградње и уређења Болнице, који су у току, као и обезбјеђивање функционалнијег простора за Центар за социјални рад, додатно унаприједити здравствену и социјалну заштиту. То ће омогућити боље услове за рад и квалитнију услугу, истакао је Шеранић.

- Добро је да се инфраструктурно рјешавају обје установе - и Дом здравља и Центар за социјални рад, чиме ће се омогућити пружање квалитетнијих услуга - рекао је Шеранић.

Шеранић је разговарао и са руководством зворничке Болнице, а главне теме биле су функционисање ове установе и планови за наредни период.

Шеранић је изјавио да се у посљедње вријеме у Републици Српској повећао број заражених лица вирусом корона и да се тај просјек на хиљаду становника вратио уназад шест мјесеци.

Шеранић је у Зворнику, након разговора са градоначелником Зораном Стевановићем, подсјетио да је тај омјер исти као што је био почетком августа, након чега је слиједио пад заражених лица, али се десило оно што није добро и сада је епидемиолошка ситуација, свакако, неповољна.