latinica  ћирилица
13/10/2020 |  14:06 ⇒ 14:06 | Аутор: СРНА

Билборд подршке митрополиту Амфилохију

Подршка Његовом високопреосвештенству митрополиту црногорско-приморском Афмилохију, који је заражен вирусом корона, данас је стигла и са приморја Црне Горе, гдје је у Боки постављен билборд са његовом сликом, на којем пише: "Крст носити нама је суђено – Бока је уз свога Владику".
Билборд у Боки Которској (фото:n4s.net) -
Билборд у Боки Которској (фото:n4s.net)

Митрополит Амфилохије је и даље на Клиничком центру Црне Горе, гдје је примљен прије неколико дана, након што је установљено да је позитиван на вирус корона.

Према посљедњим информацијама, митрополит је стабилног здравственог стања, укључујући све виталне параметре, тјелесну температуру, сатурацију, крвни притисак и рад срца, те је стање од јуче непромијењено.

Митрополит Амфилохије је под сталним надзором љекара, који спроводе комплетан терапијски поступак.

Његово високопресвештенство је раније поздравио и благословио све оне који брину за његово здравље, молећи их да се, како каже, брину и за здравље свих који страдају, не само у Црној Гори, него широм свијета.

- Оваква страдања и подсјећају на људско, вјечно и непролазно достојанство јер човјек је биће створено за вјечност, а не за пролазност и ништавило - поручио је митрополит Амфилохије.