latinica  ћирилица
13/10/2020 |  12:42 ⇒ 12:43 | Аутор: Агенције

Величковић међу пет најоданијих ветерана у Еврокупу

Кошаркаш Партизана Новица Величковић нашао се на листи од пет најоданијих ветерана у Еврокупу, коју је сачинио специјализовани кошаркаши портал Јурохупс.
Новица Величковић (фото:StarSport) -
Новица Величковић (фото:StarSport)

Поред капитена црно-бијелих, на листи "лојалних џентлмена" својим клубовима су још Суад Шеховић из Будућности, Карлос Суарез из Уникахе, Костас Кајмакоглу из Уникса и Пер Гинтер из њемачког Улма.

Јурохупс подсјећа да је прича 34-годишњег крилног центра са Партизаном почела 2004. године, када је имао професионални деби у црно-бијелом дресу и да је до сада у клубу провео девет година.

- Београд је напустио послије своје најбоље сезоне 2008/2009, када је добио признање за Евролигину "Звезду у успону" и уговор са Реал Мадридом, у ком је наставио да напредује. Године су пролазиле, а на познато мјесто вратио се 2016. у потпуно другачијим околностима и за њега и за тим. Преузеће улогу вође, упркос недаћама и борби против свог физичког стања - пише Јурохупс.

Кошаркашки портал додаје да Новицин посао није готов.

- Постао је симбол клуба и играч са највише наступа у црно-бијелом дресу, чиме је надмашио легендарног Петра Божића. Величковићев посао још није готов јер би крај свог дугог путовања желио да заврши са титулом у Еврокупу - закључује Јурохупс.