latinica  ћирилица
13/10/2020 |  12:35 ⇒ 12:49 | Аутор: Б92

Пикси: Србија ће се пласирати на ЕП

Легендарни Драган Стојковић Пикси вјерује да ће се Србија пласирати на Европско првенство.
 - Фото: ТАНЈУГ
Фото: ТАНЈУГ

Орлови су у полуфиналу баража побиједили Норвешку у Ослу, па их сада очекује дуел са Шкотском у Београду 12. новембра.

Шкотска је, са друге стране, савладала Израел послије бољег извођења једанаестераца.

- Нисмо били на Европском првенству од 2000. године. То је превише за земљу као што је наша - рекао је Пикси, преноси британски Daily Record.

- Вјерујем да имамо много технички изузетних фудбалера. Заслужујемо да будемо у друштву најбољих играча свијета. Против Норвешке смо били тактички сигурни и играли смо на веома високом нивоу. Могли смо – не, требало је – да побиједимо са пет голова разлике. Доминирали смо од почетка против екипе за коју се причало да ће нас лако побиједити - објаснио је Стојковић.

Пикси, који је за репрезентацију Југославије наступио 85 пута, похвалио је и селектора Љубишу Тумбаковића.

- Тумбаковић заслужује све похвале на свијету за своју тактику и систем који је користио. Било је и њихових навијача на стадиону, али они су убрзо ућутали када су схватили шта се дешава - прича Пикси.

Легендарни ас вјерује да ће Србија без проблема савладати Шкотску.

- Знам да ћемо се добро припремити за Шкотску и указати им поштовање. Али, будимо искрени, бољи смо од њих и то ћемо доказати на терену - каже Пикси и закључује:

- Ако будемо играли као што смо у Ослу – "масакрираћемо" их. Најбитније је да навијачи буду задовољни и да се квалификујемо на Европско првенство - завршио је Стојковић.