latinica  ћирилица
13/10/2020 |  11:10 | Аутор: СРНА

Петровић: Циљ - Требиње најпожељнији мали град на Балкану

Предсједник Савеза општина и града источне Херцеговине Лука Петровић сигуран је да ће до 2030. Требиње бити најпожељнији мали град на Балкану.
Лука Петровић - Фото: РТРС
Лука ПетровићФото: РТРС

- То није маштање, просто морате имати визију - изјавио је Петровић.

Он је навео да је по питању инвестиција град Требиње непрепознатљив.

- Средили смо Главну улицу, урадили источну обилазницу, Атлетски стадион, Градски парк, тржницу, завршили смо Ватрогасни дом, уз помоћ Владе и страних донатора Палату правде, постигли смо да имамо 100.000 ноћења, да је цијена земљишта које се продаје порасла са 60 на 180 КМ, издвајали смо и за спортске колективе - рекао је Петровић.

Он је рекао да је пут Требиње - Љубиње најдужа саобраћајница која је санирана у Републици Српској од посљедњег рата.

Петровић је додао да има још пројеката које треба реализовати, а то је између осталог и санација пута Требиње – Ластва.

- Овај град тражи још инфраструктурног уређења. Ја сам за то да се настави сређивање града и уколико је потребно да се иде и у кредитно задужење. Овдје треба осмислити нове пројекте попут уређења нових насеља, то је у плану. Ми смо направили зграду за младе брачне парове, у плану је и зграда за љекаре - рекао је Петровић.

Он је истакао да је из платформе која је представљена пред изборе 2016. године реализовано 95 одсто циљева.

- Људи нису вјеровали, говорили су нам да нећемо моћи то урадити. Кренули смо озбиљно, са пуно енергије и пуно пријатеља и изван Градске управе. Данас Градска управа има 64 програма које имплементира. Те 2016. нисмо имали новца за те програме, али смо их нашли, радили смо систематски и на то смо поносни - рекао је Петровић.

Он је додао да се дневно-политичким порукама које су свакодневно пласиране, заправо скретала пажња са ових пројеката.

- Није било лако написати платформу, а не реализовати толико ствари. Ми смо се бавили стварима које могу да вриједе четири или осам година. Испоставило се да смо досегли највећи проценат реализације започетих програма и инвестиција - рекао је Петровић.

Он је нагласио да су неке од програма у Требињу почеле да реализују и друге локалне самоуправе у Републици Српској.