latinica  ћирилица
13/10/2020 |  09:35 ⇒ 09:44 | Аутор: ТАНЈУГ

Срби за Трампа

Представници покрета "Срби за Трампа 2020" из Мериленда и Висконсина учествовали су у скуповима подршке кандидатима за Конгрес, саопштено је из те организације.
Доналд Трамп - Фото: The Wall Street Journal
Доналд ТрампФото: The Wall Street Journal

Како наводе, предсједник САД Доналд Трамп рачуна да конгресмени изборе побједу у новембру како би републиканци преузели Доњи Дом.

- Поред нашег примарног циља, а то је избор предсједника Трампа за други мандат, јако је значајно да се покрет "Срби за Трампа 2020" афирмише и направи јаке контакте на локалним нивоима, у дистриктима гдје живи српско расејање. То је најдиректнији начин да утичемо на одлуке које се тичу наше заједнице, како би се оне пренијеле и на државни ниво - наводи проф. Др Олга Раваси, покретач и предсједница иницијативе.

Додаје да је зато важно да се тимови и представници појављују на локалним скуповима и заступају српско-америчко бирачко тијело.

Покрет "Срби за Трампа" у Мериленду подржава Кимберли Клацик, републиканску кандидаткињу, која се кандидује на позицију преминулог демократског ветерана у Конгресу, Елајдзе Камингса.

Стефани Лалић Адамс, представница покрета "Срби за Трампа 2020" је разговарала са њом, упознала је са бирачким тијелом српског расејања у том дистрикту и пружила јој пуну подрску у име иницијативе на предстојећим изборима.

- Ким Клацик је била јако заинтересована за нашу кампању, и захвална на подршци - наводи Лалић и додаје да се покрет нада да ће Ким побиједити, како би заступала и интересе спрско-америчке заједнице.

Такође, у савезној држави Висконсин, једној од кључних дражава за изборе, представници иницијативе "Срби за Трампа 2020", Мирослав Јовић и Славиша Рађен са другим члановима учествовали су на Октобарфесту, пружајући подршку Конгресмену Брајану Стејлу за реизбор.