latinica  ћирилица
13/10/2020 |  09:01 ⇒ 09:44 | Аутор: sputniknews.com

Политичари морају да докажу стручност

Мандатар за састав нове Владе Црне Горе Здравко Кривокапић изјавио је данас да није остало још много времена за формирање владе и да би она требало да буде формирана до 10. или 11. новембра.
Здравко Кривокапић (фото:агенције) -
Здравко Кривокапић (фото:агенције)

- Немамо много времена, требало би да формирамо нову владу и ухватимо се у коштац а новим проблемима - рекао је Кривокапић у онлајн укључењу за Телевизију Прва.

На питање да ли ће нову Владу чинити експерти, он је рекао да је немогуће у "нашем амбијенту формирати потпуно експертску Владу", али и да ће политичари који буду били у њој морати да покажу стручност.

Говорећи о сектору безбједности, Кривокапић је рекао да ће предложити компетентног професионалца да буде не челу тог сектора.

Када је у питању Закон о слободи вјероисповијести, Кривокапић је навео да жели да га веже за институционално дјеловање.

- То значи да ће прва активност нове Владе бити посвећена анализи тог закона и како да га приближимо задовољству свих заинтересованих страна. Да ли ће то бити измјена само спорних чланова или доношење новог закона, зависи од договора свих страна - рекао је Кривокапић.

На питање да ли је могуће да нова Влада повуче признање самопроглашеног Косова, Кривокапић је рекао да је потписаним споразумом стављен мораторијум на ту тему и да људи који су га потписали треба да се држе свог потписа.