latinica  ћирилица
13/10/2020 |  08:31 ⇒ 08:32 | Аутор: СРНА

Вулин: Изетбеговић прво да одговори о покушају убиства Вучића

Министар одбране Србије Александар Вулин изјавио је да предсједник Србије Александар Вучић у посјету може да позове кога мисли да треба, те да, као неспорни политички лидер свих Срба, води досљедну политику мира према сусједима Србије иако веома често нема искрене саговорнике у другим државницима.
Александар Вулин - Фото: РТРС
Александар ВулинФото: РТРС

Реагујући на изјаву лидера СДА Бакира Изетбеговића да није у реду што предсједник Србије у Београд, осим српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика и лидера ХДЗ-а БиХ Драгана Човића, није позвао политичког представника Бошњака у БиХ, Вулин је истакао да Вучић, ако је више пута угостио и Изетбеговића и члана Предсјендиштва БиХ Жељка Комшића и Џаферовића, може да угости и Човића.

Вулин је нагласио да Изетбеговић, прије него што и помисли да може да одреди Вучићу кога и када смије да зове, треба да одговори гдје је нестао када је 2015. године руља покушала да убије Вучића, тадашњег прмијера Србије, док је био на комеморацији Бошњацима у Поточарима, код Сребренице.

- А до тада, нека Изетбеговић поздрави Вучићеве напоре да регион живи у миру, када већ не помаже, нека не одмаже - поручио је Вулин.

Вулин је нагласио да се не мијеша у унутрашње односе у БиХ, али да не може да не примијети да је Изетбеговић љут што није позван он, јер Џаферовића и Комшића није помињао, саопштено је из Министарства одбране Србије.

- У Србији гост је светиња и никада се није десило да док госта линчује руља, домаћин се склони и појави тек када је гост чудом и храброшћу преживио линч олоша - истакао је Вулин.

Предсједник Србије Александар Вучић угостио је синоћ у Београду српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика и предсједника ХДЗ-а БиХ Драгана Човића, који је и замјеник председавајућег Дома народне скупштине БиХ.