latinica  ћирилица
13/10/2020 |  07:52 ⇒ 09:16 | Аутор: ТАНЈУГ

Трамп се вратио у кампању: Завршио сам с короном, осјећам се моћно (ВИДЕО)

Амерички предсjедник Доналд Трамп вратио се у предизборну кампају мање од двије недјеље након што је саопштио да је заражен вирусом корона.

Трамп је одржао скуп у Санфорду на Флориди, на којем је, без маске на лицу, похвално говорио о свом управљању епидемијом, преноси Ројтерс.

Трамп је улазећи на аеродром у Санфорду бацао маске у гомилу, а током обраћања у више наврата говорио о свом опоравку од ковида-19.

- Завршио сам с тим. Кажу да сам сад имун. Осјећам се тако моћно - рекао је Трамп пред хиљадама присталица које су стајале збијени једни уз друге, већина без маски.

Додао је да се осјећа толико моћно да би могао да уђе у публику и све изљуби.

- Пољубићу момке и лијепе жене, свима ћу дати велики дебели пољубац - рекао је Трамп.

Си-Ен-Ен примјећује да је његов говор трајао нешто мање од сат времена, што је краће од онога што је уобичајено, што је између 90 минута и два сата.

Скуп у Санфорду, први од четири планирана за наредна четири дана, показао је да Трамп није одустао од свог приступа откако је заражен вирусом, наводи Ројтерс.

- Ако желите да изађете, изађите - поручио је он окупљенима.

Скуп је одржан неколико сати након што је Бијела кућа саопштила да је тестиран негативн на вирус корона и да није заразан.

Демократски кандидат Џо Бајден у понедјељак је имао два предизборна наступа у још једној промјенљивој држави, Охају.

Он је критиковао Трампа због умањивања пријетње вируса корона и исмијао изјаву предсједника да "не жели да уноси панику међу Американце".

- Трамп је тај који се успаничио. Његово немарно понашање од када је добио дијагнозу такође је несавјесно. И што је дуже предсједник, Трамп све више постаје несмотрен - навео је Бајден.

Само три недјеље прије избора 3. новембра нове акете показују да Трамп заостаје за бившим америчким потпредсједником за 10 поена широм САД, али је разлика мања у појединим кључним државама, као сто је Флорида, гдје Бајден води за 3,7 поена, наводи Би-Би-Си.