latinica  ћирилица
12/10/2020 |  18:07 ⇒ 19:58 | Аутор: СРНА

Брчко: Ухапшено још једно лице због изборне преваре

Полиција Брчко дистрикта је у насељу Бодериште, под надзором Тужилаштва, ухапсила лице чији су иницијали С.Б. /57/ због основа сумње да је починило кривично дјело из области изборних процеса, односно припремање кривичног дјела из члана 333 Кривичног закона Брчко дистрикта, саопштено је из брчанске Полиције.
Полиција Брчко, илустрација - Фото: СРНА
Полиција Брчко, илустрацијаФото: СРНА

Приликом претреса ухапшеног лица, стамбеног објекта и три моторна возила, који су у његовом власништву, пронађени су и привремено одузети предмети важни за кривични поступак.

Поменуто лице ће сутра, након криминалистичке обраде, и уз извјештај о почињеном кривичном дјелу, бити предато Тужилаштву Брчко дистрикта на даље процесуирање.

Полиција је под надзором Тужилаштва Брчко дистрикта у претходном периоду отворила неколико предмета због основа сумње на извршење кривичних дјела из области против слободе и права човјека и грађанина, поводом запримљених пријава о постојању неправилности у процесима предстојећих локалних избора, који ће у БиХ бити одржани 15. новембра.

- Позивамо све политичке актере и грађане да о свим уоченим неправилностима у вези изборног процеса поднесу пријаву Полицији или Тужилаштву Брчко дистрикта - наведено је у саопштењу.