latinica  ћирилица
12/10/2020 |  17:35 ⇒ 17:38 | Аутор: СРНА

Молитвена подршка митрополиту Амфилохију за што брже оздрављење

Међународни фонд за јединство православних народа послао је Његовом високопреосвештенству митрополиту црногорско-приморском Амфилохију писмо са молитвеном подршком и поруком за што брже оздрављење.
Митрополит Амфилохије (Фото: Спутник / Радоје Пантовић) -
Митрополит Амфилохије (Фото: Спутник / Радоје Пантовић)

- У име Међународног фонда за јединство православних народа, чијим Управним савјетом предсједава Његова светост патријарх московски и све Русије Кирил, и у своје лично име, желим Вам Ваше високопреосвештенство што брже оздрављење и јачање духовне и тјелесне снаге како би и даље благодатно и жртвено служили у славу Христову на добро народа Божијег који Вам је повјерен од Свевишњег, све у име духовног окрепљења и јединства православног свијета - наводи се у писму које је потписао предсједник Фонда Валериј Алексејев, објавила је Митрополија црногорско-приморска.

Његово високопреосвештенство митрополит црногорско-приморски Амфилохије налази се на болничком лијечењу због вируса корона и његово здравствено стање је стабилно.

Митрополит Амфилохије је у уторак, 6. октобра, тестиран на вирус корона у цетињској Болници "Данило Први", након чега је пребачен у Клинички центар Црне Горе због бољих услова за лијечење.