latinica  ћирилица
12/10/2020 |  16:24 ⇒ 16:25 | Аутор: СРНА

Црна Гора: Три лица осумњичена да су оштетила буџет за 120.000 евра

Подгоричка полиција поднијела је тужилаштву у том граду због сумње да су злоупотребом положаја у привредном пословању оштетили црногорски буџет за 120.270 евра.
Полиција Црне Горе (фото:insajder.net/sr) -
Полиција Црне Горе (фото:insajder.net/sr)

Из црногорске Управе полиције саопштено је да је кривична пријава поднесена против предузећа "Горски кедар" због злоупотребе положаја у привредном пословању, као и одговорних у фирми Н.Б. /58/ из Тивта, држављанке Србије настањење у Котору чији су иницијали Т.М. /35/ и држављанина Србије са привременим боравком у Тивту, који је оснивач и извршни директор, чији су иницијали Д.В. /34/.

- Криминалистичким провјерама утврђено је да су. Н.Б, Т.М. и Д.В. као одговорни у предузећу `Горски кедар` од 2015. до прошле године приликом ангажовања страних држављана приказивали лажне чињенице надлежном државном органу супротно Закону о странцима и Правилнику о обрасцима и ближим условима и начину издавања дозвола за привремени боравак и привремени боравак и рад, те на тај начин прибавили противправну имовинску корист на штету буџета од 120.270 евра - наводи се у саопштењу.