latinica  ћирилица
12/10/2020 |  12:14 ⇒ 19:33 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Много нереда у изборном процесу (ВИДЕО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић сматра да је много нереда у изборном процесу, те да је потребно да се надлежне институције озбиљно позабаве овим питањем.

Коментаришући манипулације које су се појавиле кад је у питању регистрација гласача за гласање из иностранства, Цвијановић је упитала чему служе избори, ако ће бити подложни разним манипулацијама и малверзацијама.

- Ја сам за то да се овдје успостави адекватан систем контроле, да се нађе модалитет на који начин се могу регистровати и провјерити гласачи из иностранства - рекла је она.

Цвијановић је навела да је брине манипулативна црта овог изборног процеса која је присутна од самог начина избора чланова Централне изборне комисије БиХ, термина избора, измишљања разних разлога да се помјери датум избора...

- Ми имамо прописано вријеме када се одржавају избори, а на институцијама је да уведу реда у изборни процес, не само на лицу мјеста на дан гласања него и на све оне предрадње које се односе на регистрацију бирача, на ажурне бирачке спискове и на рад који ће улити повјерење грађанима - поручила је Цвијановић.