latinica  ћирилица
12/10/2020 |  12:12 ⇒ 15:00 | Аутор: СРНА

Због непоштовања мјера заштите изречене казне од 10.000 КМ

Републички и инспектори јединица локалне самоуправе су протекле седмице обавили 860 контрола поштовања превентивних мјера заштите од епидемије вируса корона у заједници и радним срединама, приликом којих су у 10 случајева субјекти затечени у прекршају и изречене казне од 10.000 КМ.
Инспекторат Републике Српске (Фото: koronavirususrpskoj.com) -
Инспекторат Републике Српске (Фото: koronavirususrpskoj.com)

Акценат у овим контролама је и даље усмјерен на објекте у којима се окупља и борави већи број људи или у којима је већа фреквенција грађана, саопштено је из Инспектората Републике Српске.

У овој институцији су упозорили да ризик од ширења вируса у заједници расте јер се у предстојећем периоду очекује већа концентрација грађана у затвореном простору.

- Подсјећамо грађане и привредне субјекте да је наша колективна одговорност тренутно најбоља заштита од ширења вируса и позивамо их да се придржавају превентивних мјера и избјегавају непотребна окупљања у већем броју - навели су у Инспекторату.

У оквиру спровођења наведених мјера у протекла три и по мјесеца извршено је преко 16.800 инспекцијских контрола у којима су до сада изречене казне у укупном износу од око 273.900 КМ.