latinica  ћирилица
12/10/2020 |  11:57 ⇒ 12:26 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Владајућа коалиција показала како треба развијати град (ФОТО/ВИДЕО)

Потпредсједница СНСД-а Жељка Цвијановић истакла је да је владајућа коалиција у Требињу, окупљена око СНСД-а, у претходним годинама показала како треба да се развија овај град и на који начин се сарађује са републичким институцијама.
СНСД Требиње - Фото: РТРС
СНСД ТребињеФото: РТРС

Након данашњег састанка са требињским Градским одбором СНСД-а, Цвијановиће је нагласила да је Требиње примјер како локална заједница треба да осмисли и да се бори за сваки пројекат.

СНСД Требиње (Фото: РТРС)

- Овдје смо видјели читав низ великих стратешких пројеката, који су урађени, али и оних који су планирани. Томе треба додати и све оно што свака локална власт мора да ради, а то је да, осим великих стратешких пројеката, настоји допријети до сваког човјека, сваке категиорије становништва и да једнако ради и за добробит оних који живе у удаљеним селима и у центру града - рекла је Цвијановић.

СНСД Требиње (Фото: РТРС)

Према њеним ријечима, Требиње има велику развојну шансу, а за позиционирање овог града као стратешког мјеста потребна је одговорна локална власт која ће моћи да све то претвори у напредак који се овдје очекује.

- Подржавам коалицију окупљену у Требињу зато што има визију развоја Требиња и визију развијене Републике Српске. Цијеним оно што видим овдје и сваки пут кад дођем видим неку нову идеју, нову иницијативу - поручила је Цвијановиће.

Цвијановиће је рекла да ће Република Српска, кроз своје институције, али и сарадњом са Србијом, учинити све када је у питању реализација стратешких пројеката.

- Аеродром у Требињу ће значити много за овај град. То је идеја од које локална власт није одустала, без обзира на све проблеме и сада је дошло вријеме да то реализујемо - навела је Цвијановић.

Истакла је да је намјера републичких власти да раде у свим дијеловима Републике Српске и у свим локалним заједницама, али да је за то потребно да постоје активне локалне старуктуре с којима се могу реализовати квалитетни пројекти.

Члан Градског одбора СНСД-а Мирко Ћурић рекао је да су видљиви резултати рада у Требињу, као и резултати сарадње са републичким властима.

- Циљ нам је јако Требиње, јер једино тако можемо ићи напријед. У овом изазовном периоду нису изостале ни инвестиције и ми смо уз подршку републичких власти реализовали све планиране пројекте - рекао је Ћурић, који је и актуелни градоначелник Требиња.

Он је додао да су за све Требињце посебно значајни пројекти изградња клиничког центра и аеродрома, те да је за њихову реализацију од пресудног значаја подршка републичких власти.