latinica  ћирилица
12/10/2020 |  07:43 ⇒ 08:58 | Аутор: ТАНЈУГ

Воји Брајовићу уручена награда "Павле Вуисић"

Драмском умјетнику Војиславу Воји Брајовићу уручена је синоћ награда "Павле Вуисић" за изузетан допринос умјетности глуме у домаћем играном филму у оквиру програма фестивала "Филмски сусрети" у Нишу.
Воји Брајовићу награда за животно дело "Павле Вуисић" (фoтo:M.S) -
Воји Брајовићу награда за животно дело "Павле Вуисић" (фoтo:M.S)

Брајовићу је признање уручио колега Владан Живковић.

У сурету са новинарима, прије свечаности уручења награде у нишком биоскопу Синеплекс, Брајовић је напоменуо да је јако узбуђен, јер се признање "Павле Вуисић" добија, а не осваја.

- Када добијате велике свјетске награде на различитим фестивалима тешко је говорити о Златном медвједу или Оскару. . . О Павлу Вуисићу је лако говорити. рано сам схватио какав је то професионалац као млади глумац на снимању телевизијског филма "Шешир професора Вујића". Људи мисле да је био аутентичан, али истовремено је био штребер, студиозан, перфекциониста. Једном приликом сам га подсјетио да је на снимању "Шешира" 17 пута враћао да поновимо једну сцену гдје је он само требало да "слуша" како ја "филмски" свирам виолину. Али, забога, он је био незадовољан како слуша - казао је Брајовић и додао да му је Вуисић једном казао да нема дјецу, али да постоје нека дјеца којима се допада то што он ради.

- Рекао ми је да он не жели ту дјецу да разочара. Ако погледате његове филмове схватите да ту нико не може бити разочаран - казао је Брајовић о великом глумцу.