latinica  ћирилица
01/10/2020 |  20:54 ⇒ 02/10/2020 | 10:19 | Аутор: РТРС

Звезда са Кипра у Лигу Европе (ФОТО/ВИДЕО)

Фудбалери Црвене звезде пласирали су се у групну фазу Лига Европе, пошто су у плеј-офу квалификација савладали јерменски Арарат (2:0).

Утакмица је играна на неутралном терену, и то на Кипру, који је овај пут био срећан изабраницима тренера Дејана Станковића.

Катаи пред голом Арарата (Фото:Starsport)

На тај начин, "црвено-бијели" ће се наћи у жријебу група у другом по јачини клупском такмичењу на "старом континенту", а жријеб је сутра (петак) и Звезда би требала бити у другој јакосној групи. Треба напоменути, да је тим са "Маракане" једини српски представник који је изборио пласман у групну фазу такмичења, јер раније су елиминисани Партизан, Чукарички и ТСЦ.

На старту утакмице виђено је неколико прилика, промашивали су Катаи и Иванић, а онда је овај први правом мајсторијом савладао земљака Чупића. Погодио је Катаи, када је било најпотребније, у 45. минуту. Нанизао је у слалому неколико фудбалера и погодио мрежу Чупића за 1:0.

Имао је и Арарат неколико добрих ситуација, али није било присебности у одсутним тренуцима, па је први дио игре припао српском шампиону минималним резултатом.

У наставку меча Звезда је била бољи ривал, и било је само питање тренутка, када ће удуплати предност. Догодило се то у 60. минуту, а у стријелце се уписао италијански интернационалац Дијего Фалчинели. Сјајно је погодио главом на центаршут Мирка Иванића.

Италијан је у 71. минуту могао ријешити питање побједника, али Чупић је одлично интервенисао, а већ 20-ак секунди касније Арарат из контранапада постиже погодак преко Лиме за 2:1.

До краја меча, Арарат је имао још неколико прилика, али Звезда је успјела сачувати предност и тако наставити поход у Европи.