latinica  ћирилица
01/10/2020 |  14:41 | Аутор: СРНА

Бијељина: Служен помен погинулим припадницима Четвртог полицијског одреда

У Бијељини је данас, поводом обиљежавања 28 година од оснивања Четвртог одреда Специјалне бригаде Полиције Републике Српске, служен помен погинулим борцима овог одреда.
Бијељина парастос - Фото: РТРС
Бијељина парастосФото: РТРС

Према ријечима Ратомира Драганића, команданта Четвртог одреда Специјалне бригаде Полиције Републике Српске који је по чину мајор и предсједник Удружења ветерана Четвртог одреда, циљ данашњег окупљања сабораца, пријатеља, породице и колега јесте да се сви поклоне пред спомеником херојима који су дали своје животе за Српску.

- Данас обиљежавамо 28 година од формирања овог одреда Полиције, који је заједно са другим одредима чинио бригаду Полиције Републике Српске, чији је циљ била заштита становништва и територије Српске од муслиманског агресора, односно такозване Армије БиХ - рекао је Драганић.

Он је нагласио да не постоје ратишта од Херцеговине до Крајине гдје припадници Четвртог одреда Специјалне бригаде Полиције нису били.

- Нажалост, на тим бојиштима је 17 припадника Четвртог одреда дало своје животе, а више од 300 их је рањено - изјавио је Драганић новинарима.

Он је истакао да хероји не умиру, они храбро гину да би вјечно живјели, поновивши на тај начин реченицу уписану на спомен-обиљежје испред зграде Полицијске управе Бијељина.

Генерал Љубиша Боровчанин, ратни замјеник команданта Специјалне бригаде Полиције и представник Удружења Специјалне бригаде, рекао је да данашњи дан, као и многи други, носи са собом помијешана осјећања, прије свега поноса, због чињенице да су припадници ове јединице учинили много током рата у одбрани српског становништва и Републике Српске.

- Присутно је и осјећање туге и сјете јер интензивније размишљамо о онима који су своје животе положили у темеље Републике Српске и институцију пред којом стојимо, односно у Министарство унутрашњих послова - нагласио је Боровчанин.