latinica  ћирилица
29/09/2020 |  19:12 ⇒ 20:25 | Аутор: РТРС

Општина Сребреница окреће се све више туристичким потенцијалима (ВИДЕО)

Национални парк Дрина, који се налази на подручју Сребреницe, заједно са Бањом Губер требало би да постане носилац туристичког развоја овог краја. Развој сеоског туризма на овом простору, риболов и сплаварење дају додатне шансе за развој сребреничке општине.
Сребреница туризам - Фото: РТРС
Сребреница туризамФото: РТРС

Нетакнута природа, кањон, зелена боја ријеке Дрине и рибљи фонд - освојиће вас чим дођете у Средње Подриње. У све ово се увјерио и наш прослављени одбојкаш Вања Грбић, члан златне генерације . Захваљујући раду невладиног сектора организовао је порибљавање језера Перућац и ријеке Дрине рибом младицом.

- Кренуо сам са младим заљубљеницима са природно математичког факултета. За неколико година убацили смо 45.000 комада младице. Ово нема нигдје - каже прослављени српски одбојкаш Вања Грбић.

Осим природних љепота, постојање туристичке инфрструктуре, али прије свега смјештајних капацитета уз ријеку Дрину, викендица, вајата, бунгалова предуслов је за развој туризма. Један такав објекат у власништву је брачног пара Лукић.

Општина Сребреница почела је неколико инфраструктурних пројеката на успостављању туристичке инфраструктуре. Jeдан од њих је пристаниште за чамце у Петричи код Сребренице.

- Ово ће уједно бити и пристанисте велике регате - рекао је Драгић Глишић, потпредједник СО Сребреница.

Младен Грујичић, начелник општине Сребреница, наглашава значај туристичких капацитета општине.

- Ово је само један од начина како унаприједити туризам. Имамо и језеро које ћемо у будућности промовисати који ће омогућити долазак људи - поручио је Грујичић.

Близина археолошког локалитета Римски град у Скеланима, заједно са Бајином Баштом и Таром у Србији употпуњује понуду за будуће домаће и стране посјетиоце овог краја .