latinica  ћирилица
29/09/2020 |  19:12 ⇒ 19:13 | Аутор: СРНА

Дачић: Џаферовић био начелник ЦСБ Зеница када су Србима одсјецане главе

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић поручио је предсједавајућем Предсједништва БиХ Шефику Џаферовићу да јесте био дио власти у вријеме Слободана Милошевића, али да, за разлику од њега, није учествовао у ратним злочинима, те да БиХ никад неће бити исламска држава.

Дачић је у изјави за јавност истакао да за све вријеме рата није крочио на територију БиХ, нити је учествовао у било каквим ратним злочинима.

- За разлику од мене, Шефик Џаферовић је, као што сви знају, био начелник Центра служби безбједности Зеница у вријеме када су Србима одсјецане главе од стране Одреда "Ел муџахедин" и такозване Армије БиХ у региону Озрена, почев од злочина у Возући, што је била прва операција прије Исламске државе, у којој се брутално и ритуално одсјецају главе Срба и све то се снима камерама - навео је Дачић.

Дачић је рекао да су у свему томе Џаферовићеви и Изетбеговићеви људи активно учествовали "руковођени идејом стварања исламске државе, иза чега и даље стоје".

Зато, сматра Дачић, све што Џаферовић говори односи се на њега, па тако и непринципијелност око територијалног интегритета Србије и других земаља, пренијела је РТВ.

- По Џаферовићу, ако смо Србима могли без казне да одсјецамо главе, што им не бисмо одсјекли и дио територије - каже Дачић.

Он је указао на, како је рекао, лицемерје Џаферовића, који је једног дана за независност Косова, другог за територијални интегритет Азербејџана, трећег дана пријети ратом Републици Српској ако спомене право на самоопредјељење, и тако редом.

- Само да је против Србије. Зато Џаферовићу, запамти, БиХ никад неће бити исламска држава, јер је то држава равноправних народа и ентитета, а ако је Европа жели, нека је праве код њих - закључио је Дачић.

Шеф српске дилпоматије критиковао је синоћ за ТВ Хепи лидере СДА, јер се залажу за признање косовске независности и подржавају Азербејџан, јер су муслимани, као и да се понашају као ајатоласи.

На то је Џаферовић реаговао, рекавши да се све што је Дачић изрекао на његов и рачун Изетбеговића "односе на њега" и да је Дачић био "раме уз раме" са, како је навео, "злочиначким режимом Слободана Милошевића".