latinica  ћирилица
29/09/2020 |  12:28 ⇒ 19:43 | Аутор: СРНА

Милан Јелић никада неће бити заборављен (ФОТО/ВИДЕО)

Полагањем вијенаца на гроб некадашњег предсједника Републике Српске Милана Јелића и парастосом који је служио владика зворничко-тузлански Фотије, у Модричи је данас обиљежено 13 година од његове изненадне смрти.
Полагање вјенаца (фото:Vlada_Srpske) - Фото: Тwitter
Полагање вјенаца (фото:Vlada_Srpske)Фото: Тwitter

Вијенце су положили предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, у име Народне скупштине Српске посланик Мара Милошевић, изасланик предсједнице Републике Слободан Жупљанин, затим представници општине Модрича, организација које баштине традицију Одбрамбено-отаџбинског рата, те привредних предузећа, спортских клубова и политичких партија.

- Милан Јелић никада неће бити заборављен нити за Републику Српску, нити за Модричу - поручио је премијер Српске.

- Све што је рађено у спортском, привредном, културном животу Модриче везано је за име Милана Јелића. Надам се да ће и генерације послије нас долазити да се поклоне испред вјечне куће Милана Јелића, драгог пријатеља и друга - истакао Вишковић и нагласио да институције Српске никада неће заборавити свог предсједника.

Миланов син Петар Јелић рекао је да је његов отац својим дјелима заслужио да га се сјећају становници Модриче, али и цијеле Републике Српске.

- Бројни пријатељи посјећују гроб Милана Јелића и одају му поштовање - додао је Петар.

Начелник Модриче Младен Крекић рекао је да ће Милан Јелић остати у трајном сјећању Модричана.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик истакао је да је обавеза свих садашњих и будућих генерација да чувају сјећање на све оне који су дали допринос стварању и развоју Републике Српске, међу којима је свакако и Јелић који је оставио трајан печат у историји Српске.

Некадашњи предсједник Републике Српске Милан Јелић преминуо је 30. септембра 2007. године у 52. години од посљедице срчаног удара.

Смрт га је затекла на функцијама предсједника Републике Српске, потпредсједника СНСД-а, предсједника Фудбалског савеза Републике Српске и Фудбалског савеза БиХ.

Обављао је најодговорније послове и функције у привреди Модриче, а био је и министар привреде, енергетике и развоја Републике Српске