latinica  ћирилица
29/09/2020 |  07:47 ⇒ 12:29 | Аутор: СРНА

Парастос Јелићу поводом 13 година од смрти

У Модричи ће данас бити обиљежено 13 година од смрти некадашњег предсједника Републике Српске Милана Јелића.
Годишњица смрти Милана Јелића - Фото: РТРС
Годишњица смрти Милана ЈелићаФото: РТРС

Обиљежавање ће почети служењем парастоса на Градском гробљу у Модричи у 12.00 часова.

Након тога ће цвијеће на Јелићев гроб положити чланови његове породице, предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, посланик у Народној скупштини Републике Српске Мара Милошевић - изасланик предсједника републичког парламента, бројне делегације, те представници општине Модрича, привредних и спортских организација.

Милан Јелић преминуо је у Модричи 30. септембра 2007. године од посљедица срчаног удара.

Рођен је 26. марта 1956. године у Копривни. Економски факултет завршио је у Суботици, постдипломске студије на Економском факултету у Бањалуци, гдје је и магистрирао, а потом одбранио докторску дисертацију.

Смрт га је затекла на функцијама предсједника Републике Српске, потпредсједника СНСД-а, предсједника Фудбалског савеза Републике Српске и Фудбалског савеза БиХ.

Јелић је обављао најодговорније послове и функције у привреди Модриче, а био је и министар привреде, енергетике и развоја Републике Српске.

За свој рад добио је многа престижна признања, међу којима су менаџер деценије у БиХ 2003. године, Орден за стваралаштво - на Бриселској изложби иновација 2005. и Орден Светог Саве.