latinica  ћирилица
28/09/2020 |  17:00 | Аутор: СРНА

Што прије суспендовати Закон о слободи вјероисповјести

Политички савјет Нове српске демократије /НСД/закључио је данас да је неопходно што прије суспендовати Закон о слободи вјероисповјести.
Црна Гора - Фото: илустрација
Црна ГораФото: илустрација

Из ове партије истичу да будућа Влада Црне Горе мора да потпише Темељни уговор са Српском православном црквом /СПЦ/, попут онога потписаног са Римокатоличком црквом.

- Тек након тог чина, треба приступити изради новог закона из кога ће бити елиминисане све тачке којима се дискриминише не само СПЦ, него и друге традиционалне вјерске заједнице - наводе из НСД-а.

Политички савјет НСД-а тражи да лидера ове партије и Демократског фронта /ДФ/преузму одговорност за управљање Црном Гором, јер "то од њих очекују и сви њихови гласачи".

Закључено је да све стране које учествују у преговорима о формирању нове владе треба да испоштују изборну вољу грађана.

- На основу резултата избора јасно је да су српски народ и његови политички представници, окупљени у НСД-у и ДФ-у, дали кључни допринос у рушењу вишедеценијског режима и да је, самим тим, потпуно очекивано да у новој власти буду заступљени сразмјерно тим резултатима - саопштено је из НСД-а.

Политички савјет НСД-а окупља бројне водеће српске интелектуалце, који су, како је навдено, спремни да дају свој допринос развоју и демократизацији Црне Горе.

Сједницом Политичког савјета, која је одржана у Подгорици, предсједавао је предсједник Савјета Будимир Алексић, а присуствовао је и предсједник НСД-а Андрија Мандић.