latinica  ћирилица
27/09/2020 |  08:25 ⇒ 11:48 | Аутор: Б92

Јокић је поносан: Само кад се сјетим гдје смо били прије пет година (ВИДЕО)

Никола Јокић био је помало тужан након елиминације из НБА плеј-офа, али и поносан на све што су Нагетси са њим учинили у посљедњих неколико година.

Денвер је поражен од Лос Анђелес Лејкерса са 4:1 у финалу западне конференције.

У ноћи између суботе и недјеље Леброн Џејмс и другови су славили 117:107.

- То је нешто што ћемо памтити цијелог живота. Имамо сјајну групу играча, била је то велика борба. Као што сте рекли, имали смо шест елиминационих мечева. Ни сада нисмо жељели да одустанемо, једноставно су били бољи. Леброн је био невјероватан. Дејвис је постигао доста поена, био је велика атракција за нас и морали смо стално да размишљамо о њему. Карузо је одиграо добро, Хауард такође. Али мислим да смо и ми ову серију направили занимљивом. Повели су, затим смо и ми дошли до тријумфа, и она наредна је била теијсна - причао је Јокић, а затим насмијао све: Искрено, не знам ни шта си ме питао... Аха, да, шта носим одавде из 'балона'. Носим сјајно искуство.

Шта је Денвер доказао у овом плеј-офу?

- Да смо се борили. Чак и данас нисмо одустајали на -16. И то ће бити наш заштитни знак у наредним годинама. Не одустај и бори се - рекао је Јокић.

Истакао је улогу Џамала Мареја.

- Он је невјероватан, он је наш лидер. Он је борац, такмичар, фантастичан шутер. Играо је сјајно. Он је сјајан -  додао је Јокић.

Затим је поентирао:

- Када сам дошао овде прије пет, шест година тим је имао 33 побејде. Данас смо у финалу Западне конференције. Мислим да је интересантно размишљати о томе колики напредак имамо. И ја као играч, ми као група, као цијела организација. То је фантастичан напредак - закључио је Јокић.