latinica  ћирилица
25/09/2020 |  21:57 | Аутор: srpskainfo.com

Игокеа у групној фази Лиге шампиона

Клуб из Лакташа је у финалу квалификационог турнира у Ботевграду савладао Спортинг 70:64 и пласирао се у групну фазу Лиге шампиона.
Игокеа побиједила Спортинг - Фото: РТРС
Игокеа побиједила СпортингФото: РТРС

Пресудио је офанзивни скок Игокее у посљедњој четвртини.

Игокеа је добро отворила меч, успјела је са двије везане тројке Милана Вулића и Антабија Волера да се одлијепи, а затим и стекла седам поена предности (21:14), али је онда допустила Спортингу да се врати.

Португалци су успјели да успоставе равнотежу у скоку. Џон Филдс је правио пуно проблема па је преокренуо резултат у корист Спортинга 27:25. Ипак до одласка на одмор Игокеа је појачала одбрану па је успјела да направи нову серију и дошла до предности 32:27. Финална утакмица је била веома нервозна, важност меча утицала је на играче што се посебно видјелу у процентима шута.

Португалци су у трећој четвртини опет ухватили прикључак на крилима Елисора, прешли чак и у вођство да би затим преокрет Игокеи донио Никола Јовановић сјајним скоком у нападу.

Бивши центар Црвене звезде је везао осам поена за три минута и то претежно након што је покупио лопту у нападу, консолидовао свој тим и донио предност 57:49 на шест и по минута прије краја. Успјели су гости да смање на само четири поена (55:59), али је Игокеа одбила овај напад захваљујући одличном офанзивном скоку.

Спортинг се није предавао. Успјели су прићи на 63:66 али је Џеки Кармајкл био сигуран са линије слободних бацања. Затим је Вилијамс добио три слободна бацања, а погодио је само једно и ту је био крај.

Најефикаснији у побједничком тиму био је Џеки Кармајкл са 16, док је поен мање имао Никола Јовановић. Марко Јошило је имао 10. На другој страни Траванте Вилијамс је имао 16 поена.

У групи Ц се већ налазе Лимож, Хапоел Јерусалим и Турк Телеком.