latinica  ћирилица
25/09/2020 |  13:11 ⇒ 20:06 | Аутор: СРНА

Чубриловић: Сарадња Српске и Брчко дистрикта на добробит грађана (ВИДЕО)

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је данас у Брчком да је сарадња дистрикта и Српске на добробит њихових грађана и подсјетио да велика подршка дистрикту из Републике долази кроз испоруку електричне енергије по нижој цијени.
Недељко Чубриловић - Фото: СРНА
Недељко ЧубриловићФото: СРНА

Чубриловић је, након састанка са градоначелником Брчког Синишом Милићем, истакао да ће се што прије радити и на усклађивању законских рјешења Републике Српске и дистрикта којим ће бити ријешени проблеми државних службеника у дистрикту који су корисници Фонда ПИО Републике Српске.

Он је подсјетио да је Народна скупштина Српске јуче усвојила неколико закона који ће омогућити брже рјешавање имовинских односа како би што прије почела изградња дионице ауто-пута Београд-Бањалука.

- Сигуран сам да ће сви људи који учествују у извршној и законодавној власти настојати да буду само сервис грађана, поготово сервис привреде из које сви црпимо средства и услове за даљи напредак - рекао је Чубриловић.

Додао је да су теме састанка са градоначелником Брчког биле и систем образовања и сарадња привредних субјеката.

- Ниједна власт не смије да буде сметња за привредну сарадњу, поготово за сарадњу која значи нову вриједност, већи обим посла и запослених. Требамо стварати услове да нас што више остаје на овим просторима и да имамо егзистенцију кроз своје ангажовање - рекао је Чубриловић.

Чубриловић и Милић састали су се данас са привредницима из дистрикта Брчко.