latinica  ћирилица
25/09/2020 |  11:22 ⇒ 13:50 | Аутор: СРНА

Уважена жалба града Бањалука, предмет враћен на поновни поступак

Окружни суд Бањалука уважио је жалбу града Бањалука и укинуо рјешење бањалучког Основног суда у извршном поступку, а ради наплате новчаног потраживања продајом шест некретнина одузетих у кривичном поступку од Милоша Шмитрана, саопштено је из Правобранилаштва Републике Српске.
Правобранилаштво Републике Српске - Фото: Screenshot
Правобранилаштво Републике СрпскеФото: Screenshot

Из Правобранилаштва, које је заступало град, наводе да је Основни суд претходно досудио непокретности купцу омогућујући му заједничку куповину у вриједности од 283.400 КМ, чиме су остали заинтересовани учесници искључени из надметања и постигнута је мања цијена у односу да је свака некретнина продавана појединачно, а чија је процијењена вриједност износила 566.800 КМ.

- Предмет је враћен на поновни поступак јер претходним закључком о продаји није било одређено да се све некретнине продају заједно, па је тиме на лицитацији незаконито ускраћена куповина осталим учесницима - наводи се у саопштењу.

Полиција је 2013. године ухапсила бившег начелника Одјељења за борачко-инвалидску заштиту Административне службе Бањалука Милоша Шмитрана у вези са злоупотребом положаја и начином стицања некретнина у вријеме његовог мандата на тој функцији.