latinica  ћирилица
25/09/2020 |  08:59 ⇒ 11:07 | Аутор: РТРС

Расписан конкурс за субвенције каматне стопе на стамбене кредите

Министарство породице, омладине и спорта расписало је конкурс за избор корисника субвенције каматне стопе на стамбене кредите за младе и младе брачне парове који су подигли стамбене кредите које пласирају комерцијалне банке у Републици Српској, а по кредитним линијама Инвестиционо развојне банке Републике Српске.
Влада Републике Српске (фото: twitter.com/Vlada_Srpske) - Фото: РТРС
Влада Републике Српске (фото: twitter.com/Vlada_Srpske)Фото: РТРС

Право пријаве на конкурс имају лица која су:

- закључила уговор са комерцијалном банком која врши пласман кредитних средстава из кредитне линије Инвестиционо-развојне банке Републике Српске, за стамбене кредите за младе брачне парове или за стамбене кредите по било ком основу, а у тренутку закључивања уговора са банком о стамбеном кредитирању имају до 35 година живота,

- судужник као брачни партнер лицу које је закључило уговор са комерцијалном банком која врши пласман кредитних средстава из кредитне линије Инвестиционо-развојне банке Републике Српске, за стамбене кредите за младе брачне парове или за стамбене кредите по било ком основу, а у тренутку закључивања уговора са банком о стамбеном кредитирању судужник има до 35 година живота (у том случају пријаву на конкурс подноси судужник)

- имају мјесто пребивалишта у Републици Српској.

Конкурс је отворен до 25.10.2020. године.

Aпликациона форма за подношење захтјева за додјелу субвенције каматне стопе на стамбене кредите за младе и младе брачне парове може се преузети на сајту Владе Републике Српске.

Посебан програм субвенционисања каматне стопе на стамбене кредите за младе и младе брачне парове се реализује од 2008. године. До сада је додијељено 3.848 субвенција.