latinica  ћирилица
25/09/2020 |  07:29 ⇒ 08:26 | Аутор: РТС

Денвер поново губи са 3-1, скроман учинак Јокића (ВИДЕО)

Кошаркаши Денвер Нагетса поражени су од Лос Анђелес Лејкерса са 114:108 у четвртом мечу финала Западне конференције НБА лиге.
Никола Јокић - Фото: AP
Никола ЈокићФото: AP

Никола Јокић меч је завршио са 16 поена, седам скокова и четири асистенције и пет фаулова. Лејкерси су побједом стекли предност од 3-1 и у наредној утакмици имају прву меч лопту за финале.

Нови меч Нагетса и Лејкерса доно је ново узбуђење и неизвјесност од првог до посљедњег минута, а након тешке борбе, Лејкерси односе трећу побједу. Нагетси и у трећој плеј-оф серији губе са 3-1, па ће им за пролаз требати ново чудо.

Поново је Денвер имао доста проблема у дефанзиви, што говори и податак да су примили 37 поена у првој четвртини.

Тим из Лос Анђелеса великим дијелом меча имао је предност која је варирала између седам и 10 поена. Денвер је успио да пронађе дефанзивни ритам, а на крилима сензационалног Џамала Марија успјели су да смање дефицит на само поен предности на моменте.

Никола Јокић меч је завршио са 16 поена, седам скокова и четири асистенције 35 минута на паркету. Српски центар имао је и пет личних грешака, што је утицало на његову игру, поготово у завршници.

Најбољи у редовима победничке екипе био је Ентони Дејвис који је постигао 34 поена, Леброн је додао 26 поена уз девет скокова и осам асистенција. Двоцифрени у Лејкерсима били су и Поуп са 13, Хауард са 12, Рондо са 11 и Кузма са десет поена.

Денвер је предводио нестварно добри Џамал Мари који је имао 32 поена уз шут из игре од 60 одсто. Грент је додао 17, Јокић 16, Портер 13, а Морис 12 поена.

Лејкерси су побједом повели са 3-1 у серији и налазе се на корак од пласмана у НБА финале.

Ипак, познато је да је то најопаснији резутлат када играте против овогодишње екипе Денвера.

Денвер се већ два пута у овогодишњем плеј-офу налазио у оваквој ситуацији, те ће изабраници Мајка Мелоуна покушати да оборе још један рекорд и врате се из "мртвих".

Само 13 пута је екипа која је губила 3-1, успјела да се врати и преокрене у серији, а Денверу је то пошло ове сезоне против Јуте у првој и против Клиперса у другој рунди плеј-офа.

Наредни меч Лејкерса и Денвера игре се у ноћи изеђу суботе и недејље од 03.00 часова.