latinica  ћирилица
24/09/2020 |  18:49 ⇒ 25/09/2020 | 07:30 | Аутор: РТС

Добар жријеб за Ђоковића на Ролан Гаросу (ФОТО)

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић добио је добар жријеб за предстојећи Ролан Гарос.

Ђоковић, који је постављен за првог носиоца у Паризу, наступ ће почети од Швеђанина Микаела Имера. Извлачењем је одлучено да ће се у његовој половини наћи Данил Медведев, док је Доминик Тим у дијелу који предводи Рафаел Надал.

То значи да Ђоковић не може да се састане са Тимом или Надалом до финала, док му је пројектовани ривал у полуфиналу споменути Рус.

Иако дјелује да Ласло Ђере није имао среће, може бити задовољан што ће такмичење у Паризу отворити против помало заборављеног Кевина Андерсона. Јужноафриканац је давно прошао зенит каријере, а познато је да је Ласлу шљака омиљена подлога.

У главном жријебу бисмо могли да гледамо и Николу Милојевића, којем је преостао један корак до пласмана на Ролан Гарос.

Што се тиче женског дијела жријеба, најбоља српска тенисерка Нина Стојановић игра против Барборе Крејчикове на старту. Крејчикова је Чехиња, тренутно је 117. на ВТА листи, док у посљедње вријеме много више пажње обраћа на дубл конкуренцију.

Уколико је савлада, могла би на још једну играчицу из Чешке, пошто се укршта са побједницом меча Барборе Стрицове и квалификанткиње.

Нини би могле да се придруже Ивана Јоровић и Наталија Костић, које ће у петак играти финале квалификација.

Овогодишњи Ролан Гарос обиљежиће и изузетно стриктне мјере како не би дошло до ширења заразе, што је већ проузроковало неке проблеме у Паризу. Српски тенисер Пеђа Крстин и Дамир Џумхур из БиХ, суспендовани су са турнира јер је њихов тренер Петар Поповић био позитиван на вирус корона.

Правила су таква да ће, као и на недавно завршеном Ју-Ес опену, бити оргранизован мјехур и тенисерке и тенисери ће моћи да буду смјештени само у два хотела у близини комплекса.

Неће бити попуста ни за највеће звијезде, ни за играче и њихове тренере, који су можда из Париза, или имају станове и куће у "граду свјетлости", па ни за оне који раде у комплексу.

У складу са актуелним мјерама у Француској, комплетан комплекс на 12 хектара, биће подијељен на три зоне, око три највећа стадиона - "Филип Шатрије", "Сузан Ленглен" и "Симон Матју".

У прве двије зоне, постојаће дневно ограничење од 5.000 гледалаца, док ће у трећој бити нешто мање публике.

Ношење маски је обавезно.

Главни жријеб Ролан Гароса почиње у недјељу и траје до 11. октобра. Игра се за наградни фонд од 18.209.040 евра, у мушкој конкуренцији титулу брани споменути Надал, док ћемо у женској добити нову шампионку јер је Ешли Барти одлучила да прескочи и турнире у Европи.