latinica  ћирилица
24/09/2020 |  13:53 ⇒ 16:14 | Аутор: Мондо

Даниловић иде у родни град Кристијана Роналда

Борчев везиста Владан Даниловић каријеру наставља у Националу, а трансфер, највећи у историји Борца, биће озваничен данас, пише Мондо.
Владан Даниловић (фото: Mondo / Ведран Шевчук) -
Владан Даниловић (фото: Mondo / Ведран Шевчук)

Даниловић ће након више од четири године напустити црвено-плави табор и преселити се у Португал, у редове Национал Мадеире, сазнаје Мондо.

Вриједност трансфера у клуб из Фунчала, родног мјеста једног од најбољих играча данашњице Кристијана Роналда, износи око милион конвертибилних марака, укључујући и одређене проценте, што је, највећи трансфер бањалучког премијерлигаша у историји.

Даниловић је рођен 1999. године у Фочи, а у Борац је стигао у љето 2016. године, када се клуб припремао за наступ у Првој лиги Републике Српске.

Кроз протекле четири и по године профилисао се у једног од најбољих фудбалера клуба из Платонове улице, а посебну пажњу на себе привукао је одличном партијом против португалског Рио Авеа у квалификацијама за Лигу Европе.

За Борац је одиграо, између осталог, 56 премијерлигашких и 44 утакмице у Првој лиги Републике Српске, а ове сезоне је на седам утакмица у свим такмичењима постигао два гола.