latinica  ћирилица
24/09/2020 |  13:47 | Аутор: РТС

Партизан и Војводина у Белгији траже бараж за Лигу Европе

Фудбалери Партизана и Војводине играју мечеве трећег кола квалификација за Лигу Европе. Црно-бијели од 19.00 играју у гостима против екипе Шарлроа, док Војводина од 20.00 гостује код Стандарда. Уколико савладају своје ривале, српски тимови пласираће се у бараж за Лигу Европе.
Фудбал - Фото: илустрација
ФудбалФото: илустрација

Партизан и Војводина играју мечеве трећег кола квалификација за Лигу Европе, а жријеб је хтио да се обје екипе у Белгији боре за пласман у бараж.

Први ће на терен црно-бијели, који од 19.00 часова играју против екипе Шарлроа, која је феноменално започела сезону у националном шампионату.

Тим који предводи француски стручњак Карим Белосин забележила је шест победа у исто толико мечева белгијског првенства, па је јасно да екипу Партизана очекује тежак задатак.

Ипак, црно-бијели имају више искуства када су утакмице у Европи у питању, а већина првотимаца наступала је прошле сезоне у групној фази Лиге Европе, што може бити кључни фактор.

Војводина почиње наступ у квалификацијама за Лигу Европе, а противник је белгијски великан, екипа Стандарда из Лијежа.

Истина, није Стандард посљедњих година она екипа која је својевремено била шампион Белгије испред Андерлехта и Брижа, али је свакако име која позива на опрез.

Екипа из Лијежа тренутно је друга на табели белгијског првенства, али су већ одиграли један реми у доживјели један пораз, па момци Ненада Лалатовића имају чему да се надају.

Тренер Војводине скренуо је пажњу да и његов клуб има богату традицију, али на терену играју играчи, а не традиција, новац или нешто треће.

Утакмица између Стандарда и Војводине игра се од 20.00.

Пласман у Лигу Европе донио би српским клубовима значајан финансијски приход, али би и српском фудбалу донио добар број бодова за национални коефицијент Уефине листе.

У баражу за Лигу Европе је већ Црвена звезда, која је елиминисана из квалификација за Лигу шампиона, а када би јој се ту придружили Партизан и Војводина, српски фудбал имао би чему да се нада.