latinica  ћирилица
24/09/2020 |  13:15 ⇒ 13:22 | Аутор: СРНА

Дезинформације пуштене у јавност с циљем девастирања српског јединства

Градски одбор СНСД-а Мостар демантовао је тврдње појединих медија да је члан њиховог одбора кандидована на листи ХДЗ-а БиХ за локалне изборе у Мостару, истичући да је та дезинформација пуштена у јавност с циљем девастирања српског јединства у овом граду.
Мостар - Фото: РТРС
МостарФото: РТРС

- Поводом текстова "Додик изиграо српску коалицију у Мостару" објављених на СДС-овом порталу istokrs.com и "Додик поново издао - овај пут у Мостару" на порталу РТВ БН, те још неких објава на сличним медијима, наглашавамо да је у поменутим текстовима изнесено низ неистина, а највећа од њих је да је Миљана Ковачевић као члан СНСД-а Мостар стављена на листу ХДЗ-а за Градско вијеће. Увидом у евиденцију чланства потврђујемо да Миљана Ковачевић није члан СНСД-а - саопштено је из Градског одбора СНСД-а Мостар.

У саопштењу се наводи да су се њима непознати актери очигледно веома преплашили изборних резултата које би могла остварити листа "Остајте овдје - заједно за наш Мостар", па покушавају да разним неистинама и медијским спиновима дискредитују најјачу карику листе - Градски одбор СНСД Мостар.

Из овог одбора подсјећају да је предсједник СНСД-а Милорад Додик увијек стајао уз српски народ Мостара, што најбоље потврђује помоћ коју је Република Српска свих протеклих година пружала Србима у овом граду кроз разне инфраструктурне, културне и друге пројекте.

- Предсједник Додик, са адресом у Бањалуци, више пута је посјетио Мостар и Србе у Мостару него сви предсједници СДС-а заједно, а знамо да неки имају адресе у Источној Херцеговини и да мјесечно више пута пролазе кроз Мостар али никада нису свратили, макар да попију кафу и упитају како се живи - истиче се у саопштењу.

Из Градског одбора СНСД Мостар наводе да се на листи "Остајте овдје - заједно за наш Мостар" налази највећи број чланова СНСД-а који свакодневно неуморно раде да би остварили што бољи изборни резултат и како би српски народ у Мостару коначно дошао до свог аутентичног представника у Градском вијећу.

- Искрено се надамо да ће престати медијска спиновања и дезинформисање јавности од лоших спин мајстора и дезинформатора, којима је једини циљ и сврха урушавање тешко постигнутог и пријеко потребног српског јединства у Мостару. Ми ћемо наставити да се боримо за то јединство и нећемо допустити да оно буде срушено са било које адресе - поручили су из мостарског СНСД-а.