latinica  ћирилица
23/09/2020 |  12:52 ⇒ 12:56 | Аутор: РТРС

Бањалука: Нови садржаји за рекреативце у насељу Симе Матавуља (ФОТО)

Нови рекреативни садржаји у насељу Симе Матавуља требалo би да буду изграђени већ за двадесетак дана, у оквиру плана којим се настоји у сваком градском насељу направити што више простора за рекреативне активности.
Нови садржаји за рекреативце у насељу Симе Матавуља, Фото: banjaluka.rs.ba -
Нови садржаји за рекреативце у насељу Симе Матавуља, Фото: banjaluka.rs.ba

У оквиру овог плана, у насељу Симе Матавуља, на платоу између Улице Драге Малића и транзита, у току је изградња два парка за псе, спортских терена и пјешачких стаза.

- Тренутно се ради на изградњи пјешачких површина и инсталација за кућице и постројења за купање паса, што ће бити прва самоуслужна праоница за псе у граду. Паркови за псе ће бити ограђени адекватном оградом и опремљени опремом за тренирање паса и урбаним мобилијаром – иситчу у надлежном одјељењу.

Уз раније саграђене терене за фудбал и одбојку, те теретану на отвореном, на овој локацији ће бити изграђени терени за баскет и боћање, стаза за трчање, те пјешачке површине, што ће ову локацију учинити пријатним мјестом за дружење као и за бављење различитим спортовима и рекреацијом.

Када је у питању кошаркашки терен, изливена је плоча, а у току је набавка подлоге, док су на будућој трим стази постављени ивичњаци те је преостало да се поспе малч као подлога.

- Трим стаза ће бити дужине 200 метара и ширине 1,2 метра – кажу у Одјељењу за комуналне послове.