latinica  ћирилица
23/09/2020 |  12:21 ⇒ 12:26 | Аутор: СРНА

Вишковић-Папандреу: Постоји простор за унапређење укупне сарадње (ФОТО)

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и амбасадор Грчке у БиХ Димитриос Папандреу оцијенили су данас у Бањалуци да постоји простор за унапређење укупне сарадње између Српске и Грчке, посебно када је ријеч о областима прехрамбене и прерађивачке индустрије, као и туризма и културе.
Папандреу и Вишковић - Фото: РТРС
Папандреу и ВишковићФото: РТРС

Саговорници су сагласни да је потребно интензивирати заједничке активности на повезивању привредника из Грчке и Републике Српске, а Вишковић је поручио да ће Влада Српске бити на располагању за све привредне и пословне иницијативе које су од обостраног интереса.

Током наступне посјете, новименовани амбасадор Грчке у БиХ рекао је да Грчка даје пуну подршку европском путу Републике Српске и БиХ, те да је спремна да пружи сву расположиву помоћ у области ЕУ интеграција, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

Вишковић и Папандреу размијенили су мишљења о мигрантској кризи и активностима које Грчка и Српска предузимају о овом питању, као и о осталим актуелним питањима у Републици Српској и БиХ.

Премијер Српске пожелио је добродошлицу амбасадору Грчке и много успјеха у даљем дипломатском раду.