latinica  ћирилица
23/09/2020 |  07:21 ⇒ 10:02 | Аутор: РТРС

РТРС плус, 10.00 - НСРС о Приједлогу закона о заштити права на суђење у разумном року

У Народној скупштини Републике Српске биће настављена расправа о Приједлогу закона о заштити права на суђење у разумном року, којим се уређује заштита овог права и право на правично задовољење, због његове повреде које се остварује у судском поступку.
Народна скупштина Републике Српске - Фото: РТРС
Народна скупштина Републике СрпскеФото: РТРС

Министар правде Републике Српске Антон Касиповић рекао је да је приједлог важан за грађане Српске којима је ово право угрожено и да ће, на овај начин, моћи да се заштите.

- Ово је први пут у БиХ да се ова област уређује законом - нагласио је Касиповић.

Пред посланицима је и Нацрт закона о граду Дервента и измјени и допунама Закона о територијалној организацији Републике Српске.

На Дневном реду су и Извјештај МУП-а Републике Српске о раду за 2019. годину и Извјештаји Републичке Агенције за осигурање.

Посланици су јуче размотрили Приједлог закона о споразумном вансудском финансијском реструктурирању, Приједлог закона о управној инспекцији, као и Приједлог закона о посредовању у промету непокретности.

Размотрен је и Приједлог одлуке о усвајању дијела Плана парцелације за ауто-пут и гасовод дионице Вукосавље-Брчко и Брчко-Рача по скраћеном поступку за дионицу Вукосавље-Брчко - по хитном постуку.

Пренос од 10.00 на РТРС плус и нашем порталу.