latinica  ћирилица
22/09/2020 |  22:42 | Аутор: СРНА

Израелски амбасадор напустио просторију током Ердогановог обраћања (ВИДЕО)

Амбасадор Израела у УН Гилад Ердан оптужио је Турску за антисемитизам и изашао из просторије током обраћања турског предсједника Реџепа Тајипа Ердогана Генералној скупштини УН.

Он је рекао да Ердоган наставља са антисемитским изјавама и ширењем лажи, након што је турски предсједник критиковао израелску политику у вези са Јерусалимом и Палестинцима.

- Важно је да свијет препозна двоструке аршине по којима Ердоган живи већ много година - истакао је Ердан.

Ердан је похвалио приступ предсједника САД Доналда Трампа током обраћања Генералној скупштини УН и рекао да су Америка и Израел изградили нови пут мира на Блиском истоку, пише лист "Харец".

Лист "Џерусалим пост" објавио је да је Ердоган изјавио да су "окупација и угњетавање Палестинаца крвава рана човјечанства" и да "прљава рука Израела" појачава дрскост на светим мјестима у Јерусалиму.

Турски лидер подржао је Палестинце који су се, како он каже, побунили против израелске политике насиља и пријетњи која траје већ више од пола вијека.

Ердоган је током говора оптужио Трампа да је "саучесник Израела", а његов план за мир на Блиском истоку назвао "документом предаје".