latinica  ћирилица
21/09/2020 |  18:58 ⇒ 21:56 | Аутор: РТРС

Осумњичени за убиство Стојановића, дружио се и са Мектићем (ФОТО/ВИДЕО)

Виши суд у Београду одредио је притвор и донио наредбу за расписивање Интерполове потјернице за мушкарцем чији су иницијали М.Л. /50/, осумњиченим за убиство Страхиње Стојановића експлозивом постављеним под његов аутомобил, 13. септембра на Новом Београду.
Миливоје Ловреновић (Фото: informer.rs) -
Миливоје Ловреновић (Фото: informer.rs)

- Потерницу ће расписати надлежне службе МУП-а Србије - прецизирала је за Тањуг портпарол Вишег јавног тужилаштва у Београду Ирена Бјелош.

Више јавно тужилаштво у Београду раније је предложило суду да М.Л. одреди притвор и распише потјерницу за њим.

Ловреновић, који има српско, хрватско и држављанство БиХ, прије двије деценије је хапшен због подметања експлозива у једну кућу у Бањалуци, као и због пребијања једног бизнисмена, пренио је Курир.

Прошле године је, славећи рођење унука, из два пиштоља пуцао на улици, а онда тај снимак подијелио на друштвене мреже.

Ловреновић је тада виђен у локалу са бившим министром безбједности БиХ Драганом Мектићем.

Мектић и Ловреновић (Фото: informer.rs)

Како се сумња, Миливоје је 13. септембра на Новом Београду, прво подметнуо бомбу на Страхињин аутомобил, а касније је и активирао.

Стојановић је убијен у експолозији аутомобила у Омладинских бригада на Новом Београду, када је са њим у возилу била његова партнерка, држављанка Колумбије Соња.

Страхињи су у експлозији ампутиране обје ноге и он је недуго затим подлегао повредама на Ургентом центру у Београду.

Раније данас МУП Србије је саопштио да се сумња да је Ловреновић 13. септембра у јутарњим часовима, из стана на Врачару отишао електричним бициклом до једне подземне гараже у Новом Београду, гдје је на аутомобил Страхиње Стојановића поставио импровизовану експлозивну направу.

Он је, како се сумња, експлозивну направу, коју је поставио на доњи дио каросерије испод возачевог сједишта, возећи бицикл даљински активирао истог дана око 12.00 часова, а од задобијених повреда Стојановић је убрзо преминуо.

Полиција је, по налогу Вишег јавног тужилаштва, против Ловреновића поднијела кривичну пријаву због сумње да је извршио кривично дјело тешко убиство.

У сарадњи са другим државним органима у току је расписивање међународне потјернице, пошто осумњичени није само држављанин Србије.

Извор: РТРС/СРНА