latinica  ћирилица
18/09/2020 |  15:24 | Аутор: СРНА

За два мјесеца продужен притвор Фикрету Абдићу

На приједлог Тужилаштва Унско-санског кантона, Кантонални суд у Бихаћу продужио је за два мјесеца притвор начелнику општине Велика Кладуша Фикрету Абдићу, саопштено је данас из Тужилаштва.

Тужилаштво је на рочишту одржаном у сриједу, 16. септембра, тражило да се Абдићу, првоосумњиченом у предмету "Мрежа", притвор продужи за три мјесеца због постојања основане сумње да је починио више кривичних дјела због којих се води истрага у овом предмету, као и због постојања притворских разлога – околности које указују на опасност од бјекства и нарочитих околности које оправдавају бојазан да ће осумњичени поновити кривично дјело.

Одлучујући о приједлогу Тужилаштва, Кантонални суд у Бихаћу је закључио да постоје наведени притворски разлози, али и да се све радње доказивања које је Тужилаштво у обавези предузети за окончање истраге и доношење коначне тужилачке одлуке могу предузети у року од два мјесеца.

Стога је Суд осумњиченом продужио притвор за два мјесеца.

Притвор по рјешењу Суда може трајати до 18. новембра или до нове одлуке Суда.

Абдић је ухапшен 18. јуна у оквиру акције "Мрежа", а осумњичен је да је као општински начелник искориштавао свој службени положај у периоду од 2017. до краја 2019. године.