latinica  ћирилица
18/09/2020 |  11:37 ⇒ 12:41 | Аутор: РТРС

Грађевински пакети за 11 повратничких породица из пет локалних заједница

Градоначелник Игор Радојичић, заједно са министром за избјегла и расељена лица ФБиХ Едином Рамићем, те представницима Градишке, Прњавора, Кнежева и Котор Вароша, потписао је данас споразум о донацији грађевинског материјала повратницима из ових локалних заједница.

Једанаест породица из ових локалних заједница добило је донацију за обнову индивудуалних стамбених објеката, укупне вриједности 110.000 КМ.

Послије потписивања споразума у Градској управи, градоначелник Радојичић казао је да Бањука, као и друге локалне заједнице из којих су ови корисници, треба да им буду на располагању када је ријеч о рјешавању других формалних претпоставки за реализацију ове донације.

Захвалио је Федералном министарству што су на овај начин помогли неке од наших суграђана како би могли да остваре нормалније услове за живот.

Радојичић је нагласио да Град Бања Лука има добру сарадњу и са Републичким секретаријатом за избјегла и расељена лица Републике Српске, са којим је већ реализовано више пројеката.

Рамић је нагласио да то министарство има врло коректну сарадњу са свим градоначелницима и начелницима, те да заједно реализују одређене пројекте.

Начелник Општине Прњавор Дарко Томаш рекао је да су прошле године са овим министарством реализовали одређени инфраструктурни пројекат у МЗ Мравица, вриједан преко 200.000 КМ, а да је ове године у плану инфраструктурни пројекат за МЗ Бабановци.

Един Вилић, повратник у Котор Варош од 2001. године, каже да ће му донација итекако помоћи за рјешење стамбеног питања његове породице.