latinica  ћирилица
18/09/2020 |  09:35 ⇒ 10:48 | Аутор: СРНА

Додик и Радојичић отварају нову дионицу саобраћајнице кроз Шарговац

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и градоначелник Бањалуке Игор Радојичић отвориће данас новоизграђену дионицу централне саобраћајнице кроз бањалучко насеље Шарговац.
Завршни радови на путу кроз Шарговац (фото:gradbanjaluka) -
Завршни радови на путу кроз Шарговац (фото:gradbanjaluka)

Изградња ове друге дионице централне саобраћајнице кроз насеље Шарговац, чије је отварање заказано у 16.00 часова, почела је у марту, за шта је из градског буџета издвојен 1,1 милион КМ, речено је из Градске управе.

Нова дионица Шарговачке улице дугачка је око 900 метара, а модерна саобраћајница опремљена је комплетном инфраструктуром, са пјешачким стазама.

Прошле године урађена је прва фаза овог пројекта, такође у дужини од око 900 метара, за шта је из републичког буџета издвојено милион КМ.

Одборник Социјалистичке партије Републике Српске у Скупштини града Бањалука Дарко Милошевић рекао је јуче да ће пуштањем у саобраћај новоизграђене Шарговачке улице коначно бити ријешен вишедеценијски проблем великог дијела града.

Милошевић, који је члан Савјета мјесне заједнице Шарговац, изразио је захвалност Градској управи Бањалука и градоначелнику Игору Радојичићу и истакао да је велику подршку Шарговац имао и од предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић, која је као премијер прихватила ову иницијативу, а Влада Српске је упутила значајну финансијску подршку за градњу прве фазе ове улице.