latinica  ћирилица
17/09/2020 |  21:42 | Аутор: РТС

Партизан након продужетака сломио отпор Сфинтула

Фудбалери Партизана савалдали су у гостима молдавску екипу Сфинтула са 1:0, након продужетака.
Партизан - Сфинтул (фото: FK Partizan / Miroslav Todorović) -
Партизан - Сфинтул (фото: FK Partizan / Miroslav Todorović)

Једини гол на мечу постигао је Натхо у 104. минуту из пенала. Српска екипа пласирала се у треће коло квалификација за Лигу Европе, гдје ће се састати са екипом Шарлроа у Белгији.

Црно-бијели су уз доста муке надиграли молдавски Свинтул у Кишињеву, али оно најважније је да су елиминисали молдавског ривала и наставили поход ка групној фази Лиге Европе.

Сфинтул је веома скупо продао своју кожу, пошто је, иако далеко слабија екипа и аутсајдер у дуелу са Партизаном, поражен тек након продужетка, голом из пенала.

Од самог старта Партизан је наметнуо свој ритам. Црно-бијели су имали знатно већи посјед лопте, која је већи дио меча била на половини Сфинтула.

Ипак, молдавска екипа потпуно је била посвећена одбрани и ниједног тренутка меча није жељела да се надиграва са Партизаном.

Одбрана у неколико блокова, испуцавања у готово свакој ситуацији, удвајања Партизанових креативаца, само су неке од ставки које су карактерисале екипу Сфинтула.

Партизан је пробао на разне начине да пробије дефанзивни бедем ривала, али им дуго то није успјевало. Када не би могли да створе вишак простора на страни, или да додавањем у простор разиграју Садика, Партизан се одлучивао за ударце са дистанце, који нису били опасност.

У другом дијелу меча растао је и притисак, који се осјетио у редовима српске екипе, која је безуспјешно покушавала да оправда статус боље екипе. Промејне резултата у регуларном деијлу меча није било, па је сусрет отишао у продужетке.

Чинило се да Партизан неће пронаћи рјешење да сломи веома покретљиву и дисциплиновану одбрану ривала, али је услиједио 104. минут, испоставиће се, кључан у побједи српске екипе.

Матић је оборен у противничком шеснаестерцу, након центаршута Урошевића, а судија Фришер показао је на бијелу тачку.

Хладнокрван са пенала био је Натхо, који је донео својој екипи битан гол, вредан побједе и пласмана у треће коло квалификација за Лигу Европе.

Српски клуб у наредној фази игра против екипе Шарлроа из Белгије, а тај меч на програму је у четвртак 24. септембра.

Партизан ће и у трећем колу квалификација бити гост.