latinica  ћирилица
17/09/2020 |  19:00 ⇒ 20:15 | Аутор: РТРС

Београд: Представљена књига "Наоружавање истином" о страдању Срба у НДХ (ВИДЕО)

У Међународном прес центру Удружења новинара Србије у Београду представљена је нова књига "Наоружавање истином" аутора Милана Љепојевића.
Наоружавање истином - Фото: РТРС
Наоружавање истиномФото: РТРС

Љепојевић се у новој књизи "Наоружавање истином" бави страдањем Срба у Независној држави Хрватској и фалсфикатима Дејтонског мировног споразума. Аутор поставља питање да ли би Срби избјегли сатанизацију да је свијет сазнао за геноцид над Србима.

- Да су људи сазнали за геноцид који је извршен над Србима у Независној држави Хрватској и да им је на прави начин презентовано да смо ми били савезници у оба свјетска рата, очигледно их треба подсјећати на то, мислим да нам се то тих деведесетих година не би десило - изјавио је Љепојевић.

Страдајући у 20. вијеку, Срби су понављали неке туђе истине, стварајући заблуде чије посљедице и данас осјећамо - зато ова књига долази као трајни запис о стварним чињеницама, речено је на промоцији.

- Ово су нека чињенична стања, де факта која ће бити оваква и за наредних 20 и 50 и неко друго вријеме и мислим да је у томе у ствари највећа вриједност ове књиге - поручио је рецензент књиге Саша Мићин.

- Показује да је најважније за наш народ да знамо истину, да се истином боримо за очување нашег националног идентитета, да се истином боримо за нашу будућност јер је истина на нашој страни - нагласио је директор Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић.

Књигу "Наоружавање истином" објавиле су бањалучке Независне новине, а промоцију у Београду организовало је Представништво Српске у Србији.