latinica  ћирилица
17/09/2020 |  15:15 ⇒ 15:26 | Аутор: СРНА

Шулић: Против Додикове посјете они који нису за добру сарадњу у региону

Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Денис Шулић сматра да свако ко је против јучерашње посјете српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика Загребу показује да је против добре сарадње у региону и да своју афирмацију види само кроз негацију другога.
Денис Шулић - Фото: РТРС
Денис ШулићФото: РТРС

- То видимо код једног броја политичара и медија из Федерацији БиХ и то ме заиста чини забринутим за нашу заједничку будућност - рекао је Шулић Срни.

Он је оцијенио да су Додикова посјета Хрватској и састанци које је имао са предсједником Зораном Милановићем и премијером Андрејом Пленковићем још једна потврда његовог статуса важног регионалног лидера и активног саговорника о свим питањима у вези са БиХ и Републиком Српском, односима на западном Балкану, као и будућем положају свих наших заједница.

- Додик је показао државничку ширину и тиме што је, упркос нападима, јавно позвао остале у БиХ да остварују сличне облике сарадње, које нису на штету било кога. Мислим да сваки објективан грађанин који познаје политички рад Милорада Додика може једино бити срећан због реализације ове посјете - навео је Шулић.

Он је изразио наду да ће ова посјета отворити врата јачој парламентарној сарадњи Републике Српске и Хрватске јер постоји много тема о којима се на том плану може остварити конкретна сарадња на добробит грађана.

- Радују ме и најаве о инфраструктурним пројектима и изјаве посвећености изградњи моста преко Саве у Градишци - рекао је Шулић.