latinica  ћирилица
17/09/2020 |  14:41 | Аутор: СРНА

Стевандић: Хистерија политичког Сарајева је очекивана

Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић изјавио је да је била очекивана хистерија политичког Сарајева због посјете српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика Загребу.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

- Потпуно је јасно да политичко Сарајево живи у стереотипу из 1992. године и да још није изашло из тог времена - рекао је Стевандић Срни.

Стевандић је нагласио да се у Федерацији БиХ, односно у Сарајеву, само смјењује ратни кадар.

- Потпуно је јасно да систем ратних кадрова у Сарајеву функционише. Ратни кадрови СДА су Селмо Цикотић, Бакир Изетбеговић, Шефик Џаферовић, а од Срба се тражило да "уклањају" своје људе - рекао је Стевандић.

Он је нагласио да је Уједињена Српска показала да може достојанствено и поносно да представља свој народ и да је нормално водити српску политику, као што је нормално водити хрватску, бошњачку или неку другу политику.

Према његовим ријечима, до сада је био обичај да је нормално водити хрватску, бошњачку или неку другу, али није било нормално водити српску политику.

- Поносни смо што смо дали томе велики допринос, стабилизовали смо и хомогенизовали српско бирачко тијело и постало је нормално да се води српска политика - рекао је Стевандић, те оцијенио да је допринос Уједињене Српске у томе јако велики.