latinica  ћирилица
17/09/2020 |  12:32 ⇒ 12:53 | Аутор: СРНА

Шпирић: Дезавуисање ставова СНСД-а унапријед осуђено на пропаст

Потпредсједник СНСД-а Никола Шпирић истакао је данас да је сваки покушај конституисања владе у Ливањском кантону и скупштинске већине у којем су дезавуисани јасни ставови СНСД-а унапријед осуђен на пропаст.
Никола Шпирић - Фото: РТРС
Никола ШпирићФото: РТРС

Шпирић је, поводом отказивања данашње сједнице Скупштине Ливањског кантона, рекао Срни да није ријеч ни о каквом неспоразуму унутар Клуба Срба, како је навео предсједник кантоналне Скупштине Јозо Ћосић.

- Ријеч је о покушају врбовања и политичког солирања појединаца, што партија не може толерисати. Клуб СНСД-а и општински одбори Дрвара, Гламоча и Босанског Грахова остају привржени јасно исказаним ставовима руководства и органима СНСД-а - истакао је Шпирић.

Према Шпирићевим ријечима, СНСД као најјача политичка партија не може и неће коалирати са рестловима других политичких партија.

Отказана је за данас најављена сједница Скупштине Ливањског кантона на којој је требала бити именована нова кантонална влада.

У образложењу, које је потписао предсједник кантоналне Скупштине Ћосић, наведено је да је сједница одгођена због неспоразума у Клубу Срба у вези са именом министра из Клуба српског народа.